Jonasson - F. Larsson (C) - Sjöberg
Sjösvärd

Bänken: Sanne, Marek

Med många spelare borta på grund av skador, sjukdomar och jobb åkte RUF med en tunn trupp inklusive ett par halvskadade spelare för att möta satsande division 4-laget Gothenburg West FC (tidigare Balltorps FF). Inte blev det bättre av att Jonathan Stångberg skadade sig på uppvärmningen och tvingades kasta in handduken redan före avspark.

Hemmalaget rivstartade matchen och lyckades redan i den första minuten komma till ett hyfsat läge en bit ut i kanten av Romelandas straffområde. Sjösvärd i Romelandas mål kunde dock rädda avslutet.

Inledningsvis var spelövertaget stort för hemmalaget. RUF försvarade sig dock på ett bra sätt, vilket gjorde att det aldrig blev någon riktig anstormning mot Romelandas mål trots stort bollinnehav för Gothenburg West.

Det dröjde ända till mitten av halvleken innan nollan skulle spräckas. En Gothenburg West-spelare sköt ett skott från snäv vinkel som styrdes på en Romelandaförsvarare. Sjösvärd lyckades parera ut till hörna. Den efterföljande hörnan slogs inåt mot målet och efter en duell tog bollen i ribban. Returen sparkades sedan ned i marken och i en läskig båge över Romelandaförsvararen vid bortre stolpen och in i mål. 1-0 i den 25:e minuten.

Många som såg på matchen trodde nog att detta skulle vara ”proppen ur” och starten på en målkavalkad från hemmalaget. Så blev det emellertid inte. I stället kunde RUF nästan omedelbart stressa fram en målchans på offensiv planhalva mot ett lite nonchalant hemmalag. Henrik Björnrud hittade till slut Gustav Flodin som kunde kvittera till 1-1!

RUF stod sedan upp riktigt bra mot sina motståndare. Hemmalaget hade fortsatt ett stort bollinnehav, men stundtals kunde Romelanda utnyttja misstag och skapa chanser.

Med bara sekunder kvar av den första halvleken kom dock ett ledningsmål för hemmalaget. Ett inlägg från högerkanten hittade in till en anfallare i straffområdet som drog till direkt på volley och bollen gick rakt upp i krysset bakom en chanslös Romelandamålvakt. 2-1 efter halva matchen, efter en halvlek där RUF presterat riktigt bra efter förutsättningarna.

RUF började även den andra halvleken på ett bra sätt. Efter drygt tio minuter kunde Calle Olsson frispela Max Harris som satte dagens andra kvitteringsmål. 2-2!

Trots att RUF stått emot bra skulle den tunna truppen ta ut sin rätt. Så småningom orkade man inte hålla emot längre, och på en sjuminutersperiod kunde hemmalaget rycka ifrån med hela tre mål. I matchens 68:e minut lyckades hemmalaget få ett fritt skottläge strax innanför straffområdeslinjen och bollen sköts in i mål till 3-2. Två minuter senare fick man en straff och gjorde därmed 4-2. Ytterligare några minuter senare stötte en Romelandaförsvarare in ett inspel från högerkanten i eget mål och det stod 5-2.

Längre än så lät RUF inte resultatet rinna i väg. I stället lyckades man faktiskt resa sig och avsluta matchen på ett värdigt sätt. Faktum är att man faktiskt var närmare ett reduceringsmål än vad hemmalaget var att utöka sin ledning. Under matchens sista kvart borde RUF ha gjort minst ett mål till, då man bland annat hade ett rent friläge. Resultatet 5-2 stod sig dock till slutsignalen.

Sammanfattningsvis en bra insats från Romelandas sida. Förutsättningarna var svåra, men i 65 minuter höll man faktiskt ihop det mot ett starkt motstånd, och sett över hela matchen var det ändå ganska jämnt i klara målchanser även om hemmalaget hade ett stort övertag i bollinnehavet. Nu får vi hoppas på att några spelare hinner bli friska till nästa match, då Finlandia/Pallo AIF väntar i ännu en tuff drabbning.